Direct naar de inhoud.

Wat de EU doet voor de provincie Groningen

  • door:
  • op:

GRONINGEN – De provincie Groningen ontvangt EU-subsidies voor projecten in de grensregio, werkgelegenheid, plattelandsontwikkeling en natuurbescherming. Een nieuwe website van het Europees Parlement maakt deze steun inzichtelijk.

Europese Unie

Op de website wat-europa-voor-mij-doet.eu is verzameld wat de EU doet voor bijna 1.400 regio´s en gemeenschappen in Europa. Door middel van korte artikelen is te lezen welke projecten bij jou in de buurt ondersteund worden vanuit Brussel.

Oost Groningen

De website bevat vier artikelen gewijd aan de provincie Groningen: de gehele provincie, Oost-Groningen, Delfzijl en omgeving en de stad Groningen en de overige gebieden. Zo gaat er EU-steun naar het ´1000-banenplan´ in de bouwsector. In Winschoten wordt er met subsidie gewerkt aan een nieuwe windturbine en de EU helpt met het beschermen van cultureel erfgoed en natuur, zoals de Grote Markt in Groningen en het landgoed Nienoord in Leek.

Naast informatie over de regio´s van de EU bevat de website ook artikelen over ons dagelijks leven. Wat betekent de EU voor jouw beroep, familie of hobby? In de sectie ´In mijn leven´ vindt men wat de EU doet voor bijvoorbeeld uitzendkrachten, studenten in het beroepsonderwijs, tv-kijkers en zelfs voetbalfans.

Verkiezingen

Door middel van de website ´Wat Europa voor mij doet´ wil het Europees Parlement inzichtelijk maken hoe de EU het leven van ons allen beïnvloed. Op deze manier kunnen mensen goed voorbereid naar de stembus op 23 mei 2019 voor de verkiezingen voor het Europees Parlement.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal