Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

RTV1 stopt met eigen App

RTV1 – Vanaf januari 2019 is het niet meer mogelijk de App van RTV1 te downloaden via de App of Playstore. Ondanks het succes gaan we met deze App stoppen. De RTV1 app is namelijk gemaakt rondom het CMS platform ‘AppMachine’ en deze wordt vanaf 2019 niet langer ondersteund.

Keuze maken

RTV1 moest de keuze maken tussen stoppen of om door te gaan met de App die niet langer geschikt is voor nieuwe functies en aanpassingen/updates.

RTV1 maakt gebruik van programmeurs die verder gaan met het bouwen van zogeheten ‘Maatwerk Apps’. Voordeel van een App op maat is dat deze mee kan groeien met de organisatie en de huidige en toekomstige technieken. Nadeel van een App op maat is dat die relatief duurder is, dan een App gebouwd via Appmachine.

Nieuwe App mogelijkheid

Gelukkig kun je onze website gemakkelijk bekijken op je mobiel. Dat is sowieso geen enkel probleem. Ook is er de App: ‘De Lokale Omroep‘. RTV1 is bezig om deze applicatie uit te bouwen zodat je hier naast ons (live) televisie en radio kanaal ook onze nieuwsberichten kunt gaan lezen. Bovendien is hier ruimte voor heel veel extra’s omdat het rondom de OLON MediaHub is gebouwd.

‘De Lokale Omroep’ App is gratis te downloaden voor IOS en Android.

 

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.