Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kerstspecial Muziekpalet met Trijneke Venema

F: Wilma Swarts – RTV1

RTV1 – Op eerste kerstdag zendt RTV1 radio een speciaal van het wekelijkse klassieke programma ‘muziekpalet’ uit. Samensteller en presentator Evert de Jong praat dan twee uur lang met de in Veendam geboren en getogen Trijneke Venema. Zij is weliswaar geen professioneel muzikante, maar wel sinds een reeks van jaren een zeer gewaardeerd violiste in het Veenkoloniaal Symfonie Orkest VKSO van dirigent Lubertus Leutscher.

Muzikale voorkeuren

Dat mag heel bijzonder worden genoemd, want Trijneke, sinds haar huwelijke Van de Hee-Venema geheten, woont en werkt in Goes, Zeeland. Zij zal in de uitzending ingaan op haar muzikale verleden, haar liefde voor het VKSO, haar muzikale voorkeuren, haar werk in Zeeland en de problemen om telkens vanuit Zeeland naar Groningen te reizen voor de repetities van VKSO. In de uitzending zal zij zelfgekozen muziekfragmenten laten horen.

De kerstspecial van ‘Muziekpalet’ wordt op eerste kerstdag tussen 12.00 en 14.00 uur uitgezonden.

Uitzending gemist? Beluister hier de complete uitzending:

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.