Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bijzonder open huis Winkler Prins

Archieffoto: Peter Panneman

VEENDAM – Openbare scholengemeenschap Winkler Prins houdt op woensdag 16 januari van 16.00 tot 20.00 uur open huis voor toekomstige leerlingen en hun ouders. Nieuw dit jaar: de  achtstegroepers worden middels een doe- en ontdektocht door de school geleid. Zo komen ze in aanraking met alle vakken en ondersteunende diensten van Winkler Prins.

Ineke Jager, directeur van het brugjaar, is benieuwd hoe het ‘open huis nieuwe stijl’ bevalt. “Het kiezen van een school is een belangrijke beslissing. Voor leerlingen én hun ouders. We vinden het belangrijk hen zo goed mogelijk voor te lichten. Onze docenten zorgen tijdens het open huis altijd voor aansprekende presentaties en activiteiten over hun vak. Maar Winkler Prins biedt méér biedt dan goed onderwijs en dat willen we graag laten zien.”

Ontdek de extra’s
“Met een soort speurtocht door de school ontdekt iedereen ook de extra’s. Bijvoorbeeld ons sportprogramma voor leerlingen die het leuk vinden om extra trainingen te volgen. Of de WP Harmonie voor wie graag samen muziek maakt. Ook allerlei praktische zaken komen aan bod, zoals ons mentoraat, digitaal onderwijs, huiswerkbegeleiding en trajectbegeleiding.”

Eigen verdieping voor de brugklas
Toekomstige brugklassers zijn van harte welkom aan Raadsgildenlaan 1. Op deze locatie hebben zij straks hun eigen verdieping. Na het brugjaar gaan de vmbo-leerlingen naar het rode gebouw aan Raadsgildenlaan 11. Alleen Zorg & Welzijn gaat naar de Pinksterstraat. Ook de havo- en vwo-leerlingen krijgen daar vanaf de tweede klas les. Alle drie de locaties doen mee aan het open huis. Winkler Prins biedt ook praktijkonderwijs, maar hiervoor wordt later in het jaar een apart open huis georganiseerd.

Parkeren
Bezoekers die met de auto komen, kunnen deze parkeren achter het voormalig clubgebouw van SC Veendam, voor de Parkstadhal of achter Avebe. Zij kunnen de parkeerplaats van SC Veendam bereiken vanaf de Langeleegte. Bezoekers van de Pinksterstraat kunnen hun auto voor de deur kwijt, of op de grote parkeerplaats bij de supermarkt naast de school. Gebruik in het laatste geval een parkeerschijf.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.