Direct naar de inhoud.

Meander sluit keuken locatie Veenkade

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Zorggroep Meander sluit per 1 maart de keuken op locatie zorgcentrum Veenkade. De visie van Zorggroep Meander is gebaseerd op zoveel mogelijk eigen regie en een persoonlijke leefomgeving van de cliënten. “De huidige keuken past niet in deze visie en de ideeën die we daarbij hebben voor de voedingsvoorziening binnen verzorg- en verpleeghuizen. Daarom hebben we nu een nieuw concept ontwikkeld dat hier wel in past”, aldus een woordvoerder van Meander.

Brasserie

In het nieuwe concept worden maaltijden bereid door een medewerker in de woning van de cliënt zelf, waar mogelijk ook met hulp van de cliënt. De Wintertuin wordt doorontwikkeld naar een brasserie. In de brasserie kunnen cliënten en bezoekers terecht voor zowel lunch als warme gerechten. Ook voor gezellig een kopje koffie of thee.

Personeel

Het personeel is betrokken bij en geïnformeerd over de ontwikkelingen. In overleg wordt gekeken hoe deze medewerkers een nieuwe plek kunnen krijgen binnen Zorggroep Meander, bijvoorbeeld in de bezetting van de brasserie. “We streven er hierbij naar medewerkers van werk naar werk te begeleiden. De tijdelijke contracten worden hierbij beëindigd”,.zo laat Zorggroep Meander in haar persbericht weten.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal