Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jaarwisseling Veendam rustig verlopen

(F: J. Westerhof, RTV1)

VEENDAM – De jaarwisseling in de gemeente Veendam is rustig verlopen. De kosten voor het herstel van schade zijn ten opzichte van vorig jaar met 25 procent gedaald. In totaal was er, inclusief personeelskosten, voor € 12.366,00 schade aan borden, asfalt, straatwerk en straatkolken.

Indruk
Burgemeester Sipke Swierstra: “Mijn indruk was al dat de jaarwisseling in Veendam rustig is verlopen en dit geven de cijfers ook weer. De meeste schade is er aan afvalbakken en straatnaamborden. Vooral de uren voor het opruimen en herstellen zijn een behoorlijke kostenpost. De schade is dit jaar minder dan vorig jaar. Iedere vernieling is er echter nog steeds één te veel!”

Schadebedrag
De afgelopen jaren is het bedrag voor het herstellen van schade na de jaarwisseling elk jaar gedaald. Enkele jaren geleden bedroeg die schade tussen de € 20.000,00 en € 30.000,00. Deze jaarwisseling is het schadebedrag met 25 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. In totaal was er voor € 12.366,00 schade. Bij de jaarwisseling 2017/2018 was dit nog € 16.588,00. De kosten bestaan uit personeelskosten (22 procent) en schade aan borden, asfalt, straatwerk en straatkolken.

Meldpunt
In de gemeente Veendam is in december 2018 een (digitaal) meldpunt voor vuurwerkoverlast gestart. Dit meldpunt is bedoeld om inzicht te krijgen in de mate van overlast veroorzaakt door vuurwerk. In totaal zijn op het meldpunt 152 meldingen binnengekomen. De meeste meldingen gingen over harde knallen en explosies waarbij ook veel overlast en stress voor huisdieren werd gemeld. De meldingen worden, samen met informatie van de politie, geanalyseerd. De gegevens worden gebruikt om daar waar nodig het beleid voor de komende jaren aan te passen.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.