Direct naar de inhoud.

Nieuwjaarstoespraak Seton: meer toeristen én inwoners

  • door:
  • op:
Jan Seton – F: gemeente BO/Peter Timmer Fotografie

EXLOO – 2018 was een jaar van groei voor de gemeente Borger-Odoorn. Niet alleen had de toeristische sector een topjaar, het aantal inwoners steeg onder de streep met 19. Dat meldde burgemeester Jan Seton woensdag tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in het gemeentehuis in Exloo.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie reikte hij ook de Cittaslowstimuleringsprijs uit aan Hartveilig Valthermond. Volgens Seton staan voor 2019 ook een aantal mooie ontwikkelingen op stapel in Borger Odoorn. Zo noemde hij de vernieuwde expositie van het Hunebedcentrum in Borger, het Rijksgeld dat in de vorm van de Regiodeal naar het gebied komt en de 6 ton LEADER-subsidie waarmee het centrum van Exloo een flinke impuls krijgt. Speciale gasten tijdens de nieuwjaarsreceptie waren de verenigingen van dorpsbelangen in Borger-Odoorn.

Cittaslow-prijs voor Hartveilig Valthermond
Hartveilig Valthermond werd uitgeroepen tot winnaar van de tweede Cittaslow-stimuleringsprijs. Die wordt uitgereikt aan een inwoner, ondernemer of organisatie die de
Cittaslow-gedachte op een bijzondere manier heeft uitgedragen. Valthermond is druk doende de ‘hartveiligste plek’ van Nederland te worden. In december werd er een achtste AED geplaatst. Daarmee is in het langgerekte dorp altijd binnen zes minuten een AED bij de hand wanneer iemand wordt getroffen door een hartstilstand.

Daarnaast zijn de mensen van Hartveilig Valthermond druk bezig met het opleiden van burgerhulpverleners. Op dit moment telt het dorp er ongeveer 120. Om de hartveiligste plek van Nederland te worden moet vijf procent van de bevolking burgerhulpverlener zijn.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal