Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Peter Panneman 25 jaar actief met lokaal nieuws

Peter Panneman

VEENDAM – Het is deze maand 25 jaar geleden dat ‘Veendammer in hart en nieren’ Peter Panneman in dienst kwam bij Wegener om als plaatselijke correspondent nieuwsberichten en foto`s via een Kabelkrant van Wegener de huiskamer in te brengen.

Via allerlei reorganisaties kwam hij uiteindelijk terecht bij huis aan huisblad ‘De Veendammer’ als vaste fotograaf. Daarna volgden nog Lokaal TV en alweer zeven jaar zijn eigen facebook pagina met ruim 4.600 “vrienden“ en 550 volgers onder de titel “Veendam in woord en beeld”.

Vanaf 2017 verleent Peter ook zijn medewerking aan de lokale (streek)omroep, die gebruik mag maken van zijn foto’s onder bronvermelding. Ook voor overige regionale nieuwssite’s waaronder Menterwolde.info is hij actief en ook duikt zijn naam wekelijks op in ‘De Veendammer’ met slechts één doel, Veendam op de kaart zetten.

Een interview

Zijn facebook pagina waar hij dagelijks actief mee is wordt dan ook nauwlettend in de gaten gehouden door de collega`s van de andere regionale pers om het nieuws uit Veendam te vergaren. Peter: “Hoe ik dat 25 jaar lang 7 dagen in de week en 24 uur per dag vol kan houden? Tja, dit werk is mijn passie en ik zie dit niet als werk, maar meer als ontspanning”.

Onopvallend

Peter in gesprek met Jaap Velema

“Wat het belangrijkste in mijn werk is? Objectief, onopvallend en met respect te werk gaan. Het mooiste compliment wat ik ooit ontving, was na een bijeenkomst, toen ze mij de vraag stelden; Hey Peter was jij er wel? had je helemaal niet gezien! Zo onopvallend mogelijk je werk doen. Maar daarnaast is het nakomen van afspraken en netwerken evenzo belangrijk. Voor het eerst bij mensen binnen komen is niet zo moeilijk, maar voor een tweede keer gevraagd worden, is vele malen belangrijker. Mensen op een positieve manier in de publiciteit zetten is het mooiste wat er is. Maar ook de afwisseling in het werk, geen dag is gelijk, zo ben je op een feestelijke bijeenkomst en zo kun je opgepiept worden voor een dramatische gebeurtenis. Ook dan is het zaak om met respect te werk te gaan”.

Borstbeeld

“Ergste wat ik voor de camera heb gehad? De vele branden in het centrum van Veendam. De explosie in de Julianaflat, en een aantal dodelijke ongevallen die ik mee heb gemaakt. Gelukkig zijn er ook hele grappige momenten. Een van de mooiste gebeurtenissen was dat ik naar iemand toe moest die Koninklijk onderscheiden was. Ik moest een ‘borstbeeld’ foto maken van de persoon. De man in kwestie had zijn pantoffels nog aan en moest van zijn vrouw eerst zijn “nette schoenen” aantrekken ondanks dat ik meerdere malen had verteld dat die pantoffels echt niet op de foto kwamen”.

“Mensen hebben soms ook een verkeerd beeld van mij en zeggen dat ze niet voluit durven te praten omdat ik alles in de publiciteit zou kunnen brengen. Onzin uiteraard, daar maak je afspraken over. Ik zeg dan ook vaak wat jij niet zegt, kan ik ook niet opschrijven”.

Mooi Veendam

“Wat ik graag zou willen zien gebeuren? Dat de Veendammers wat positiever en trotser over ons mooi Veendam zijn. Heel veel inwoners zijn dat gelukkig wel, maar lang niet iedereen. En nee, ik ben het ook niet altijd eens met wat er gebeurd. Maar ik publiceer het nieuws uiteraard wel en hoop daar ook in de toekomst nog een bijdrage aan te mogen blijven leveren. Want nieuws blijft dagelijks doorgaan. Ook in ‘Parkstad’ Veendam”.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.