Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geen regenboogvlag in Stadskanaal

Archieffoto – Regenboogvlag –

STADSKANAAL – Vijf politieke partijen teleurgesteld – Er is veel te doen rondom de omstreden Nashville-verklaring. Artikel 1 van onze Grondwet is duidelijk: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld, discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan. Daarom hebben veel gemeenten en alle provincies uit solidariteit met de LHBTI-gemeenschap (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel en Transgender) de regenboogvlag gehesen.

Teleurstelling

De SP, PvdA, Gemeentebelangen, Lokaal Betrokken en D66 betreuren het dat de gemeente Stadskanaal deze vlag niet heeft gehesen. Deze partijen vinden het een gemiste kans om op deze manier de omstreden Nashville-verklaring sterk af te wijzen. Dit ondanks dat de gemeente Stadskanaal 11 oktober jongstleden het regenboogconvenant heeft ondertekend.

De vijf partijen gingen er vanuit dat de regenboogvlag ook in de gemeente Stadskanaal uit solidariteit met de LHBTI-gemeenschap zou zijn gehesen. Ze zijn teleurgesteld dat dit niet is gebeurd. Daarom sluiten ze zich van harte aan bij de woorden van de CdK, Rene Paas, die schreef: ”Natuurlijk is er niks mis met stabiele gezinnen met een pappa en mamma. En dat geldt ook voor andere manieren van samenleven, waarin mensen van elkaar houden en zorgen voor elkaar. Bij ons mag iedereen zijn zoals hij is.”

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

3 Reacties op “Geen regenboogvlag in Stadskanaal

  1. Arthur Vroomans

    CdK…. Ik denk niet dat een meerderheid weet over wie je het dan hebt… 🙂

  2. Blij dat ik in de mooie respectvolle gemeente WESTERWOLDE woon!!!

  3. Mooizo, vind die vlag maar belachelijk. Waar is de vlag voor heteroseksuele mensen???????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.