Direct naar de inhoud.

Bibliotheek viert De Nationale Voorleesdagen

  • door:
  • op:

Bibliotheek Stadskanaal – (Foto: J. Westerhof, RTV1)
STADSKANAAL – Van 23 januari tot en met 2 februari organiseren de bibliotheken van Biblionet Groningen De Nationale Voorleesdagen in onze provincie. Tijdens dit jaarlijkse voorleesfeest bruist het in de bibliotheken van de activiteiten waarmee het voorlezen aan jonge kinderen wordt gestimuleerd. Ook in de bibliotheken van de gemeente Stadskanaal staan verschillende activiteiten op het programma.

Actie in de hele provincie
Tijdens de Nationale Voorleesdagen maken alle bibliotheken van Biblionet Groningen een eigen prentenboek. Dit bijzondere prentenboek wordt in estafettevorm geschreven en getekend door kinderen die gedurende de Nationale Voorleesdagen de bibliotheek bezoeken. In de bibliotheken van Stadskanaal, Onstwedde en Musselkanaal kunnen kinderen tijdens openingsuren ook meewerken aan dit prentenboek. In alle bibliotheken wordt bovendien één tekening geselecteerd waar Biblionet Groningen een digitaal prentenboek van gaat maken. De lancering van dit digitale prentenboek is op 1 februari.

Cadeautje van de bibliotheek
Tijdens De Nationale Voorleesdagen zijn er in de bibliotheken volop activiteiten en wordt er voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar.

Bibliotheek Stadskanaal
• Voorlezen + speurtocht: woensdag 23 januari | vrije inloop tussen 14.00 – 16.30 uur
• Voorlezen + Botje Bij de robot: zaterdag 26 januari | vrije inloop tussen 14.00 – 16.30 uur
• Voorlezen + bouw een huis: woensdag 30 januari | vrije inloop tussen 14.00 – 16.30 uur

Bibliotheek Onstwedde
• Voorlezen + Botje Bij de robot: woensdag 23 januari | vrije inloop tussen 14.30 – 16.30 uur

Bibliotheek Musselkanaal
• Voorlezen + Botje Bij de robot: woensdag 30 januari | vrije inloop tussen 14.30 – 16.00 uur

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken, ook het bibliotheeklidmaatschap is voor kinderen gratis. Als een peuter of kleuter tijdens De Nationale Voorleesdagen lid wordt, krijgt het bovendien een leuk cadeautje.

Prentenboek van het Jaar
Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar centraal. Dit jaar is dat Een huis voor Harry van Leo Timmers. Jeugdbibliothecarissen kozen dit boek uit het complete aanbod aan prentenboeken.

Het Prentenboek van het Jaar 2019 gaat over Harry, een dikke kater met een klein hartje. Hij gaat liever niet naar buiten, want binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-