Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Treant biedt scholieren kijkje achter de schermen

Meet&Greet met de OK in het Rafaja ziekenhuis

STADSKANAAL – Wat doet een gipsverbandmeester, wat zijn de taken van een operatieassistent en hoe ziet de werkdag van een dokter eruit? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens de zogeheten Meet & Greets die Treant vanaf 15 januari organiseert. Deze week werd de aftrap gegeven voor de eerste Meet & Greets. Circa 330 scholieren van het voortgezet onderwijs uit de regio Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal nemen een kijkje achter de schermen. ‘Leerzaam, leuk én verrassend’, vinden de deelnemers.

De Meet & Greets zijn bedoeld om jongeren te enthousiasmeren voor een toekomst in de zorg. Die nieuwe aanwas is hard nodig omdat de zorg steeds complexer wordt, mensen steeds ouder worden en dus meer zorgverleners nodig zijn. In de zorg zijn hierdoor op dit moment al enorm veel vacatures. Daarom investeert Treant in de jeugd, want scholieren van nu zijn de zorgverleners van de toekomst.

Uiteenlopende beroepen
Om alle belangstellenden te kunnen ontvangen, organiseert Treant zeven Meet & Greet-sessies. Om kennis te maken met beroepen in zowel de ziekenhuislocaties als de centra voor ouderenzorg. Jongeren kunnen kennismaken met uiteenlopende beroepen, zoals verloskundige, medisch specialist, (SEH-)verpleegkundige, medisch secretaresse, diëtist, fysiotherapeut, logopedist en doktersassistent.

Mooie toekomst
Tijdens de Meet & Greets ontdekken de scholieren dat werken in de zorg niet alleen om patiëntenzorg draait. Ook voor technici, logistiek medewerkers en beveiligers ligt er bij Treant een mooie toekomst in het verschiet. De leerlingen kunnen dat deze dagen zelf ontdekken. Ze volgen workshops, krijgen een rondleiding door het ziekenhuis en kunnen zorgprofessionals het hemd van het lijf vragen. De Meet & Greets duren tot eind maart.

– Fotobijschrift: Jongeren enthousiasmeren voor een toekomst in de zorg. Dat is het doel van de ontmoetingen die Treant organiseert tussen scholieren en zorgprofessionals.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.