Direct naar de inhoud.

SHC lonkt nog steeds naar het centrum Stadskanaal

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Het Streekhistorisch Centrum wil nog steeds graag naar het winkelgebied in Stadskanaal. Dat zei voorzitter Henk Poppen in zijn nieuwjaarstoespraak tijdens de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst in het gebouw aan de voet van de watertoren.

 

Omdat de watertoren het afgelopen jaar werd verkocht, kan het centrum hiervan geen gebruik meer maken. Zo zijn er geen rondleidingen meer mogelijk en daardoor komen er volgens Poppen minder bezoekers naar het centrum.

 

Toch had de voorzitter ook veel positiefs te melden over het afgelopen jaar. Zo was er veel belangstelling voor de tentoonstellingen, waaronder “100 jaar Muthert”. Blij is Poppen ook over de schenking van 1000 oude foto’s van Jospee van de Rotary van Stadskanaal.

 

Ook het komend jaar staat er weer veel op het programma, zoals o.a. het 200 jarig bestaan van de Buinersluis en het vijftigjarig bestaan van de gemeente Stadskanaal. Tevreden is Poppen ook over de samenwerking met andere musea in het veenkoloniaal gebied onder de naam “Parels in het Veen”.

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal