Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Oppositie: Imagoschade door kwestie bankje

.

STADSKANAAL – De oppositiepartijen PvdA, GBS , LB en D66 in de gemeente Stadskanaal vinden dat de gemeente imagoschade oploopt als gevolg van de starre en hardvochtige houding van wethouder Veenstra (SP) in de zaak rond het bankje op de begraafplaats.

”Inmiddels hebben verschillende landelijke media al bericht over deze kwestie, er is een petitie gestart en zelfs stadsdichters uit het hele land schrijven hierover,” aldus fractievoorzitter Egbert Hofstra van de PvdA.

Volgens de oppositiepartijen had deze zaak al veel eerder moeten worden opgelost. Al in december werd een ingekomen stuk van de familie van meneer Meijer behandeld in de raad. De partijen hebben toen al hun ongenoegen geuit over de gang van zaken.

“Mensen zijn terecht boos,” aldus Erik Bieze van GBS. “Deze zaak spreekt mensen uit het hele land aan.” Ook de reactie van wethouder Veenstra schiet hem in het verkeerde keelgat. “Ze heeft tot op heden niet gesproken met de familie van meneer Meijer, onbegrijpelijk.”

“Zolang deze kwestie blijft duren, wordt de imagoschade voor de gemeente groter,” vult Jur Mellies van LB aan. De partijen vinden dat de menselijke maat zoek is en dat de wethouder zich star en rigide opstelt.

Klaas Pals van D66: “Het bankje staat er al vijf jaar en is al die tijd gedoogd; stel de mens centraal boven de regels.” De oppositiepartijen willen deze zaak snel opgelost hebben. Daarom hebben ze een spoeddebat aangevraagd.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

1 Reactie op “Oppositie: Imagoschade door kwestie bankje

  1. Gerda Moorlag

    Ik snap de houding van de gemeente niet🥵laat die man nog, voor zolang hij nog leeft, lekker bij het graf van zijn overleden vrouw zitten. Laat de gemeente maar andere dingen doen. Dan het leven van zo’n oude man te verpesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.