Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Edwin nèt geen leraar van het jaar

Van der Land in ‘RTV1 live’ op de vrijdagavond (televisie) over de verkiezing Leraar van het Jaar

STADSKANAAL – Edwin van der Land, docent natuurkunde van bij het Ubbo Emmius Stadskanaal, deed mee aan de verkiezing van Leraar van het Jaar. Hij werd zaterdag nèt geen winnaar. Maar feitelijk ook weer wel want als je bij de beste drie van Nederland zit, uit duizend leraren,  is dat gewoon supergoed. ‘Ik ben wel een klein beetje teleurgesteld, want als je meedoet, ga je voor de winst’, zegt hij. ‘Maar ik vind dit toch een heel mooie prestatie. Ik ben er supertrots op’, aldus van der Land in het DvhN.

Technologie

Van der Land heeft voor het vmbo tl het vak technologie en toepassing opgericht. Dat is een praktijkgericht vak, waarbij leerlingen levensechte opdrachten uitvoeren voor bedrijven.

Minister

Winnaar ‘Leraar van het jaar 2018-2019’ is Lucelle Deneer geworden. Deneer is docent maatschappijleer van het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo. Onderwijsminister Arie Slob heeft de prijzen uitgereikt in de jaarbeurs in Utrecht waar de Onderwijstentoonstelling werd gehouden. Edwin van der Land heeft er een mooie foto (samen met de minister) aan overgehouden.

 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.