Direct naar de inhoud.

Smikkelmiddag in Streekhistorisch Centrum

  • door:
  • op:

(F: Jaap Kok/SHC)
STADSKANAAL – Op zondag 17 februari organiseert het Streekhistorisch Centrum weer haar jaarlijkse Smikkelmiddag, waar de bezoeker de smaak van vroegere tijden letterlijk kan proeven.

Het wordt dit jaar een proeverij van oud Veenkoloniale recepten, met een eigentijds tintje. De gerechten worden bereid door Dick Verbrugge van Catering & traiteurshuis De Kastanje uit Veenhof.

Op het menu staan deze keer stevige maar smakelijke gerechten die ook de mensen met weinig middelen zich konden veroorloven en zorgden voor voldoende energie voor het vaak zware werk dat men verrichtte. Geserveerd worden onder andere Rumfordsoep en Veentrappersschotel, waarbij ook uitleg wordt gegeven over de bereidingswijze en de tradities eromheen. Men gaat dus niet met een lege maag naar huis.

Gezien het beperkte aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk. Dat kan telefonisch tijdens kantooruren via 0599-612649, of per e-mail op info@streekhistorischcentrum.nl.

De smikkelmiddag begint om 13.00 uur. Deelnamekosten bedragen € 18,50; donateurs van het Streekhistorisch Centrum betalen € 16,50. Voor meer informatie: 0599-612649, Helen Kämink.

Bij de foto: Impressie van de Smikkelmiddag van vorig jaar in het SHC (foto Jaap Kok/SHC).



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal