Direct naar de inhoud.

De Piraten van Penzance door OVW

Foto: OVW/Heinz Gunther

VEENDAM – De Operettevereniging Veendam-Wildervank is druk bezig met de voorbereidingen op het spektakel “De Piraten van Penzance” dat volgende maand wordt uitgevoerd. Deze keer aandacht voor de dochters van de generaal. De dochters van de Generaal maken een wandeling langs de paden bij het strand. Ze zijn hun vader even kwijt geraakt. Ze smeden allerlei plannen om de zee in te gaan, maar zien er toch maar van af omdat “Daddy” een doodschrik zal krijgen als ze zonder kleren de zee ingaan: het wordt pootjebaden.

Frederic (Bart Winsingh) ziet het schouwspel vol bewondering aan. Nooit eerder zag hij zulke vrouwen. Hij krijgt contact met Mabel, gespeeld door Nomi de Ridder, en ze vallen voor elkaar. De andere dochters, Kate (Thea Raveling), Edith (Jeanet Kingma) en Isabel (Merel van Helten) vinden een piraat niet bepaald een goede partij. Ook de begeleidende dames van het dorp hebben zo hun bedenkingen.

De vrouwen

Geen spektakel zonder vrouwen moeten de Piraten hebben gedacht en springen plotseling te voorschijn. Zij stellen zich voor als ruig, woest en zeer aantrekkelijk: ”jullie treden in het huwelijk ook al vind je dat afschuwelijk”. De vrouwen zijn wanhopig, maar Mabel, de ondernemende van de dochters, beroept zich op haar vader: hij is een generaal! De Generaal, (Ed Spanjerberg), die wat achter gebleven was, verschijnt op het toneel. “Ik ben een geniale Generaal”. Hij smeekt de Piraten zijn dochters te laten gaan, want anders wordt hij een eenzame wees. En dat blijkt een gevoelige snaar! De Piraten doen afstand van hun trouwplannen. Wel krijgt Mabel toestemming van haar vader om met Frederic te trouwen. Rose(Alma Bakker) is daarvan het slachtoffer, zij wordt door Frederic verlaten. De dochters en vrouwen van het dorp vormen een prachtig koor en zingen melodieën die een ieder zal bevallen. Het gaat goed met de voorbereiding. Weer een stap verder richting de uitvoeringen. Volgende week aandacht voor de politie.

Wanneer

Het OVW Muziektheater is druk in voorbereiding op de uitvoeringen van 15, 16 en 17 maart in vanBeresteyn te Veendam. Op 23 maart wordt ook de Klinker in Winschoten bezocht. Graag houden we u op de hoogte van de voorbereidingen.

(ingezonden)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-