Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

GroenLinks maakt zich zorgen over Refaja

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal – Foto: B. J. Brinkman

STADSKANAAL – GroenLinks heeft grote zorgen over de toekomst van het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal. Uit het op maandag 11 februari gepubliceerde rapport blijkt dat er zeer fors wordt gesneden in de dienstverlening in Stadskanaal. Alleen geplande operaties en een beperkte spoedeisende hulp blijken mogelijk te zijn. In het weekend zijn er straks geen opnamefaciliteiten meer.

Wat betekent dit voor de inwoners in Zuid Oost Groningen? ‘In ieder geval extra reistijd voor patiënt en bezoeker, maar wat ons nog veel meer zorgen baart is het nagenoeg verdwijnen van de spoedeisende hulp’, zegt kandidaat Statenlid Nadja Siersema van GroenLinks Stadskanaal. Het is een combinatie van aanrijtijden voor ambulances, die ook vaak niet worden gehaald, en de afstand naar een ziekenhuis. Wat betekent dit voor de hulpverlening na bijvoorbeeld een hartinfarct of een ernstige aanrijding? Daarnaast de prangende vraag of het gevolgen heeft voor de in het ziekenhuis gevestigde huisartsenpost.

Een ziekenhuis is mede bepalend voor de leefbaarheid in een gebied. Zorg op redelijke afstand, maar ook veel directe en indirecte werkgelegenheid zijn verbonden aan een ziekenhuis. Kortom uitkleden van het ziekenhuis in Stadskanaal is een totaal verkeerde keuze. GroenLinks zal dan ook alles op alles zetten om samen met gemeente, provincie en andere belanghebbenden in overleg met het ziekenhuis de ziekenhuiszorg in Oost Groningen en de Veenkoloniën op hoog niveau te houden.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.