Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kindermiddag bibliotheek Veendam en Stadskanaal

Robotmiddag in de bieb 

VEENDAM/STADSKANAAL – Woensdag 27 februari kun je in bibliotheek Veendam, tijdens de wekelijkse kindermiddag, leren programmeren met Scratch. Ontwerp een eigen spel, animatie of interactief verhaal! Wil je leren hoe je zelf games of animaties kunt maken? Kom dan deze middag naar de bibliotheek. Met Scratch kun je je eigen interactieve verhalen, spellen en animaties programmeren en je creaties delen met anderen in de online gemeenschap.

Scratch

Scratch helpt jonge mensen leren creatief te denken, systematisch te redeneren en samen te werken: essentiële vaardigheden voor het leven in de 21ste eeuw. Scratch is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. Kinderen tussen de 6 en 8 jaar kunnen deze middag kennismaken met ScratchJr. De kindermiddag kent een vrije in- en uitloop tussen 14.00 uur en 16.30 uur. Deelname is gratis.

Stadskanaal 

Op dezelfde dag woensdag 27 februari kun je in bibliotheek Stadskanaal, tijdens de wekelijkse kindermiddag, spelen met robots. Help deze middag de robots met het afleggen van een parcours door de bibliotheek. Dash & Dot, BeeBot… Bibliotheek Stadskanaal beschikt over verschillende robots. Woensdag 27 februari moeten de robots een parcours afleggen in de bibliotheek. Kun jij ze helpen? Wie komt als eerste over de finish?  De gratis inloopmiddag begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur.

 

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.