Direct naar de inhoud.

Werkbezoek minister Slob aan RTV1

  • door:
  • op:
Arie Slob – minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media in het kabinet-Rutte III

STADSKANAAL/VEENDAM – Minister Slob van de ChristenUnie (die o.a. Mediazaken in zijn portefeuille heeft) brengt op maandag 4 maart een werkbezoek aan RTV1 de streekomroep voor de gemeentes Stadskanaal, Veendam en (in samenwerking) Borger-Odoorn. De minister zal dan studio Stadskanaal aandoen. Het werkbezoek aan de studio zal ongeveer een uur duren waarbij de minister graag in gesprek gaat met redactieleden, omroepmedewerkers en samenwerkende organisaties.

Werkbezoek

De hoofdreden dat de minister Stadskanaal aandoet is het congres ter ere van het 100-jarige bestaan van het Ubbo Emmius scholengemeenschap maandagmiddag 4 maart in het Theater Geert Teis. Slob gaat daarnaast ook nog op werkbezoek bij een regionale krant.

NLPO

De minister was onlangs nog in het nieuws omdat de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU serieuze plannen hebben voor een reclamevrije landelijke publieke omroep (NPO). Ook is hij in conclaaf met de NLPO, de organisatie van Lokale Omroepen in Nederland. De NLPO is volop bezig lokale omroepen te transformeren naar streekomroepen. Dat betekent in de praktijk dat er 270 lokale omroepen veranderen in ongeveer tachtig streekomroepen.

Bekostiging

Met een bekostiging van 1.14 euro per huishouden gaan lokale omroepen dit veelal niet redden. Of de bekostiging moet omhoog of er moet lastenverlichting plaatsvinden. Lokale omroepen zijn belangrijk voor een regio. Zij brengen door middel van burgerjournalistiek de geluiden uit de lokale samenleving de huiskamer in en doen dat op een laagdrempelige manier. De meeste lokale omroepen werken met vrijwilligers en hebben geen commerciële belangen. Bekostiging uit Den Haag en opbrengsten uit lokale reclame zijn de enige manier om de omroep in de lucht te houden. Dit in een atmosfeer van strenge regelgeving bewaakt door het Commissariaat voor de Media.

  • Lees ook dit artikel op de website stimuleringsfonds voor de Journalistiek

 

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal