Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

“Provincie betrekken bij toekomst Refaja geen verkiezingsretoriek”

STADSKANAAL – “De provincie betrekken bij de toekomst van het Refaja ziekenhuis is allesbehalve goedkope verkiezingsretoriek. Wat ik zeg, daar sta ik ook voor.”

Zo reageert oud-wethouder Jan Willem van der Kolk op het verwijt dat hij bezig is met verkiezingsretoriek. In een uitgebreid interview met RTV 1 over de toekomst van het Refaja ziekenhuis noemt hij de houding van de provincie laks en afwachtend. Hij vindt dan ook dat de provincie nu eindelijk eens haar verantwoordelijkheid moet nemen over de toekomst van het ziekenhuis.

Ook reageert hij in het interview op de genuanceerde reactie van Zorg Is Van Ons op de plannen van Treant met het Refaja ziekenhuis. Hij vindt de uitspraak van woordvoerder Peter Gelling in de Kanaalstreek onverstandig. Daarin zegt Gelling dat het weliswaar bijzonder spijtig is dat de spoedeisende hulp verdwijnt en dat er in het weekend minder zorg is. Maar tegelijk moeten we volgens hem blij zijn dat het ziekenhuis blijft.”

Geplaatst door

Webmaster RTV1

1 Reactie op ““Provincie betrekken bij toekomst Refaja geen verkiezingsretoriek”

  1. Tja hét ziekenhuis in Scheemda is daar gekomen door hele grote druk van de provincie! En 100% aandeelhouder UMCG van de bv Ommelander Ziekenhuis (groep)Groningen. En de Achmeamerken die wat royalere contracten aan het OZG gaven tov Treant. Blijkbaar was het niet mogelijk om dan alles ca 10 km zuidelijker te concentreren. In wat toen het enig goed draaiende ziekenhuis was in het ommeland!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.