Direct naar de inhoud.

Nieuwe banen via De Kansrijke Leerweg


V.l.n.r.: Eric Vos (Witec/CW Techniek), Patrick Brouns (gedeputeerde provincie Groningen), Brenda Warmels (directeur Droginet) en Barbara van Zuidam (HRM Droginet)

STADSKANAAL – Bij Droginet uit Winschoten en CW Techniek met vestigingen in Stadskanaal en Marum starten de komende tijd 20 mensen met een leerwerktraject via het project De Kansrijke Leerweg. Beide bedrijven presenteerden zich woensdagochtend in het provinciehuis in Groningen.

Verschillende bedrijven in onze provincie worden in hun groei beperkt doordat er niet voldoende vakmensen op de arbeidsmarkt zijn. Met De Kansrijke Leerweg wil de provincie deze bedrijven aan vakmensen helpen en tegelijkertijd mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans te bieden zich in de praktijk technisch te scholen.

In 2018 zijn er 85 vacatures gevuld bij de deelnemende bedrijven van de Kansrijke Leerweg. De verwachting is dat het eerste kwartaal van dit jaar 75 banen zal opleveren. Gedeputeerde Patrick Brouns is verheugd met de resultaten tot nog toe: “Halverwege het project is er al sprake van 160 nieuwe banen. Hiermee is de doelstelling van 100 banen bij de start van het project al ruimschoots gehaald.”

Droginet is het verzendhuis voor online drogisterijen. Het bedrijf, dat in 2009 is opgericht, heeft inmiddels 150 medewerkers. De komende maanden gaan in eerste instantie 10 medewerkers bij Droginet aan de slag op logistieke functies.

Techniek
Via CW Techniek gaan ook 10 mensen aan de slag met de opleidingen schilderen, dak- en wandbeplating en installatietechniek. Het bedrijf is gelieerd aan Witec en JC Electronics. Deze bedrijven willen hun oude bedrijfslocatie inrichten voor een bedrijfsschool die verschillende branches kan bedienen zoals metaal, elektronica, mechatronica, en bouw. De medewerkers worden gedurende 1,5 jaar opgeleid met als doel een vaste baan bij het bedrijf.

Samen investeren
De andere bedrijven die mee doen aan De Kansrijke Leerweg zijn : Witec (Stadskanaal), JC Electronics (Leek), Pezy (Groningen), De Verbinding (Groningen) en Virol (Scheemda).

In De Kansrijke Leerweg werken de provincie en bedrijven samen met gemeenten, UWV en de opleidingsinstellingen. Het project loopt van 2017 tot en met 2020. De totale kosten zijn 4 miljoen euro, waarvan de helft afkomstig is van de provincie en de andere helft van de deelnemende bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-