Direct naar de inhoud.

Ontmanteling hennepkwekerij Feiko Clockstraat

  • door:
  • op:
Archieffoto: M. Dol – RTV1

OUDE PEKELA – In januari is door de politie in een woning aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld.

De politie is voor nader onderzoek de woning binnengegaan en op de hennepkwekerij gestuit. Burgemeester Jaap Kuin: “Als we het vermoeden hebben van een hennepkwekerij, dan grijpen we samen met de politie in”.

Damoclesbeleid
De gemeente heeft, aanvullend op deze politieactie, het Damoclesbeleid toegepast. Dit betekent een sluiting van het pand op last van de burgemeester, voor de duur van 3 maanden. Deze bestuursrechtelijke maatregel kan naast de strafrechtelijke maatregel van politie en openbaar ministerie worden opgelegd om de overlast en gevaarlijke situaties onmiddellijk op te heffen.

Groot belang bij direct ingrijpen
Thuiskwekerijen zorgen voor brandgevaarlijke situaties en ondermijnen de rust en orde in de straat. De gemeente Pekela heeft dan ook groot belang bij het direct ingrijpen na het bekend worden van een hennepkwekerij op een adres. Burgemeester Jaap Kuin: “Heb je een vermoeden dat er een hennepkwekerij op een bepaald adres is, doe dan een melding.”

Melding maken kan via t. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, t. 0800 – 7000.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal