Direct naar de inhoud.

Open deuren tijdens week van Zorg en Welzijn

Refaja ziekenhuis (Foto: BJ Brinkman rtv1)

STADSKANAAL – Een kijkje nemen achter de schermen van het ziekenhuis? Of een woonwijkcentrum in de buurt? Het kan bij Treant Zorggroep tijdens de nationale Week van Zorg en Welzijn van 11 tot en met 16 maart.

Open dag Refaja op 16 maart
Ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal opent zaterdag 16 maart van 10.00 tot 16.00 uur de deuren voor bezoekers. Zij volgen een speciaal voor de open dag samengestelde route langs diverse afdelingen en specialismen. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten.

Wie meer wil weten over de mogelijkheden voor een baan bij Treant is tevens van harte welkom. Bezoekers kunnen hun CV laten checken en hun competenties testen met ludieke spellen. Bovendien is er volop informatie over vacatures, stageplaatsen en vrijwilligerswerk. Voor jongeren zijn er speeddates waarmee ze zich kunnen aanmelden voor vakantiewerk bij Treant. En: tijdens de open dag in Refaja wordt het nieuwe digitale patiëntenportaal mijnTreant gelanceerd.

Activiteiten in de woonwijkcentra
Tijdens de Week van Zorg en Welzijn zijn er ook op de locaties voor wonen en zorg van Treant diverse activiteiten en open dagen. In woonwijkcentrum De Paasbergen in Odoorn is op donderdag 14 maart van 13.30 tot 16.30 uur de Dag van Kunst en Cultuur.

In Zuidwolde (Drenthe) organiseert Treant op vrijdag 15 maart van 13.30 tot 17.30 uur in woonwijkcentrum Tonckenshuys – samen met Buurtzorg, Beter Thuis Wonen en Icare – ‘Gezond & Wel’, een themamiddag over leefstijl, gezondheid en preventie. Vanaf 10.00 uur is er die dag een open huis in Tonckenshuys.

Woonwijkcentra Holdert, Holtingerhof en Valkenhof in Emmen openen op zaterdag 16 maart hun deuren voor bezoekers. Er zijn rondleidingen en men kan appartementen bezichtigen. Ook is er volop informatie over wonen én werken op de locaties. In Holdert is de open dag van 10.00 tot 15.00 uur met aansluitend een speeddateborrel voor werkzoekenden (tot 16.00 uur). In Valkenhof is het open huis van 10.00 tot 14.00 uur en in Holtingerhof van 14.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden voor de open dag in Refaja en de activiteiten en open dagen in de woonwijkcentra is niet nodig.

Week van Zorg en Welzijn
De Nationale Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de veertien regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus. De week is een uitgelezen kans voor cliënt, patiënt (aankomend) mantelzorger, vrijwilliger, buurtbewoner of student om kennis te maken met een zorg- en/of welzijnsorganisatie in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-