Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Chirurgen zorgroep Treant en Assen fuseren

Refaja nam onlangs nog een nieuw operatiecomplex in gebruik – Fotoarchief: RTV1

STADSKANAAL – Om complexe operaties in Zuidoost Groningen en Drenthe te waarborgen, zijn de chirurgen van Treant en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen gefuseerd tot één heelkundig bedrijf. Dat schrijft het DvhN vandaag in haar krant.

De chirurgen beschikken inmiddels over pasjes van de vier regionale ziekenhuizen in Stadskanaal, Assen, Emmen en Hoogeveen. Ook wordt er kennisgemaakt met het operatie en ondersteunde personeel in de ziekenhuizen. Het gaat in totaal om acht vrouwelijke en vijftien mannelijke chirurgen van de nieuwe Chirurgen Coöperatie Noord Nederland.

Aantrekkelijk werkgebied

De fusie is een belangrijke maar ook een noodzakelijke stap om te voorkomen dat de patiënten in Drenthe en Zuidoost Groningen zorg gaan verliezen. “De fusie is bovendien ook nodig om het werk in de regio aantrekkelijk te houden voor jongere collega’s”, zegt chirurg Bas Vierhout van het Asser ziekenhuis. “Een nieuwe generatie kunnen we nu een aantrekkelijk werkgebied bieden”.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.