Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

GroenLinks wil een Grunneger Pride

Regenboogvlag 

GRONINGEN – Diversiteit moet je vieren, is de krachtige boodschap die GroenLinks wil uitstralen en daar hoort een mooi feest bij. Trots zijn op wie je bent, waar je vandaan komt en van wie je houdt. Het is, helaas, niet vanzelfsprekend dat iedereen daar zo over denkt als wij en daardoor kan het best spannend zijn om openlijk te genieten van wie je bent en van wie je houdt. Daarom gaan wij ons hard maken voor de organisatie van een jaarlijks feest in onze provincie waar LHBTI de norm bepaalt: Grunneger Pride.

Kandidaat Statenlid Musetta Blaauw: “De Grunneger Pride moet niet zomaar een evenement worden. Het moet een symbool worden voor de regenboogprovincie die Groningen is: we zijn een open en tolerante provincie waar iedereen de vrijheid jezelf te zijn moet kunnen vieren. De festivals en evenementen in Groningen worden steeds groter, maar een evenement is pas echt inclusief en tolerant als er eerst diversiteit gevierd wordt en daarna gezamenlijk de rest van het festival te beleven.” GroenLinks wil een subsidie uitschrijven voor de organisatie van de Grunneger Pride waarbij we met nadruk vragen dit feest te organiseren voorafgaand aan een van de reeds bestaande evenementen zoals Swingin’ Groningen, Eurosonic/Noorderslag of Gronings Ontzet. Jeffry van Hoorn, raadslid voor GroenLinks in de gemeente Groningen. “Ik weet zelf als geen ander hoe geweldig het is om bij een Pride aanwezig te zijn. Maar de Amsterdam Pride is voor veel jongeren in Noord-Nederland nogal een stap. Een Groningse variant zou voor deze jongeren een geweldige kans zijn om te ervaren hoe het is als je gewoon geaccepteerd wordt wie je bent.”

GroenLinks wil voor de Grunneger Pride een subsidie beschikbaar stellen aan een organisatie die met het mooiste plan voor de Grunneger Pride komt. Het feest moet in 2020 voor het eerst plaatsvinden.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

1 Reactie op “GroenLinks wil een Grunneger Pride

  1. Ik denk door dit te doen wij bepaalde groepen mensen juist in een hokje plaatsen.
    Maar om dit te doen met een politieke insteek vind ik dat men er misbruik van deze groepen maakt.accepteer mensen om wie ze zijn niet om er voordeel uit te halen!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.