Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burgemeester opent koeiendans op melkveebedrijf

Burgemeester Jan Seton – F: Peter Timmer Fotografie

EXLOËRMOND – Op zaterdag 23 maart organiseert biologisch melkveebedrijf ‘De Venehoeve’ in 2e Exloërmond vanaf 13.00 uur een echte koeiendans. De koeien hebben de winterperiode op stal gestaan en mogen dan voor het eerst weer naar buiten. De koeien zijn dan altijd erg enthousiast en springen en dansen de wei in.

Cittaslow 

Vanaf 13.00 is iedereen welkom. Burgemeester Jan Seton komt langs om het Cittaslow certificaat voor Cittaslow supporters uit te reiken. Om 13.30 uur maakt hij de staldeuren los en mogen de koeien naar buiten.

Bezoekers kunnen het melkveebedrijf bezichtigen en een kijkje nemen bij de zuivelbereiding, waar alle biologische zuivelproducten worden gemaakt. Ingmar Veneman van het melkveebedrijf: “Natuurlijk kunnen alle producten worden geproefd. De proeverij is overdekt. De kinderen morgen heerlijk rondlopen en spelen en kalfjes en pony’s aaien en knuffelen”.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.