Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Leer-en Sportpark stap dichterbij gekomen

VEENDAM – “Het zou heel verstandig zijn als dit gewoon goed gaat komen” aldus wethouder Henk Jan Schmaal afgelopen maandagavond tijdens de commissievergadering op het Veendammer gemeentehuis. De commissieleden kwamen met veel technische vragen maar Schmaal wist ze feilloos te beantwoorden. Ondanks dat enkele leden er nog moeite mee hadden, lijkt de meeste kou uit de lucht boven stadion de Langeleegte.

 

Leer- en Sportpark met gouden randje


Op die locatie moet een leer- en sportpark komen. Het project zou circa 14 miljoen gaan kosten, maar is inmiddels gestegen naar ruim 23 miljoen euro en lijkt hiermee een gouden randje te krijgen..

Er is een alternatief, maar dan moet er in een bestaande school (Locatie Pinksterstraat) flink gerenoveerd worden. Kosten ruim 13 miljoen euro. Schmaal:  “Het huidige plan is wat gewoon nodig is en lijkt het beste. Er is al flink geschaafd in de plannen. Zo komt er bij de nieuwe school geen gymzaal (besparing 3 miljoen). Ook de wielerbaan krijgt een goedkopere uitvoering, maar moet natuurlijk wel voldoen aan de eisen van de KNWU”, aldus de wethouder.

Beslissing

In de volgende raadsvergadering (25 maart) zal de raad een definitieve beslissing nemen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.