Direct naar de inhoud.

Veenkracht in Borger en Nieuw Buinen

  • door:
  • op:
Veenkracht

BORGER- Trots zijn op de rijke geschiedenis van de veenkoloniën, dat is het verhaal achter de muzikale, multi-mediale voorstelling “Veenkracht, dansen op het veen”. Na de successen in 2018 spelen de makers, Maters & Roberti uit Buinen, dit verhaal nu graag voor zo veel mogelijk mensen in de eigen regio: op 21 en 22 maart in MFA Het Hunzehuys in Borger en op 24 maart twee keer in MFA Noorderbreedte in Nieuw Buinen. Aansluitend zingt Marion Maters een gezellig en intiem programma met “Liedties van Zand en Veen”. Een unieke dubbelvoorstelling voor bijna niets, want een kaartje kost in dit speciale geval maar E 2,50!

“VEENKRACHT, dansen op het veen” gaat over verleden, heden en vooral toekomst van de veenkoloniën. Over de glasblazers, die zich er vanuit ver in Duitsland vestigden, waardoor grote industriële bedrijvigheid ontstond en Nieuw-Buinen hét bloeiende centrum van de glasindustrie was. Over het bijzondere van het gebied, over samenwerken en zelf initiatief tonen waardoor het nieuwe de kans krijgt. Een voorstelling om de veenkoloniaal te inspireren door de rijke historie. Om je te laten beseffen dat je trots kunt zijn op het veen.

“VEENKRACHT, dansen op het veen” komt naar je toe, zoals ooit het wagenspel, maar nu modern en in een high tech en duurzaam decor. Een dynamische voorstelling van deze tijd, over toen en straks en de weg daartussen.

In het verhaal maakt de choreograaf een dans: Van krimp naar trots. Maar het lukt niet: “Alles smoort hier in het veen”. De wetenschapper wil helpen. Alleen: hoe? Welke rol speelt het verleden? Of de magie in het veen? En wat betekent die mysterieuze code? Net als vroeger gebeurt er ook nu van alles in het veen. Voordat dat zo helder is als glas… Maar dan wordt het ook helemaal duidelijk: In het verleden behaalde resultaten geven veel inspiratie voor de toekomst! (www.maters-roberti.nl en www.kunstinleven.nl).

Na de pauze bezingt Marion Maters de invloed die het Drentse veen en zand op een mens kunnen hebben. Met haar zelfgeschreven Drentse teksten komt Marion in “LIEDTIES VAN ZAND EN VEEN” heel dichtbij!
Marion gaat graag met haar publiek in gesprek en is een enthousiast vertelster. Grappig, serieus, ontroerend, gezellig. Menigeen verzucht na afloop van een voorstelling van Marion Maters dan ook: ‘Wat hebben we het leuk gehad!’

Donderdag 21 en vrijdag 22 maart in MFA Het Hunzehuys in Borger: aanvang beide keren 19.30 uur, zaal open om 19.15 uur.
Zondag 24 maart in MFA Noorderbreedte in Nieuw-Buinen: 1e voorstelling 15.00 uur, zaal open om 14.45 uur en 2e voorstelling 19.30 uur, zaal open om 19.15 uur.

(ingezonden)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal