Direct naar de inhoud.

Ongekende prestaties Judoschool Veendam op NK

  • door:
  • op:
Op de foto: Silvan Bulthuis, Amber Musters, en Tessa Pruim

VEENDAM – Tijdens het NK -18 jaar in Den Haag hebben de judoka’s van Judoschool Veendam een ongekende prestatie geleverd. Maar liefst 12 judoka’s behaalden een plaats bij de beste 7 van Nederland. Een ongekende prestatie tussen de beste judoka’s van het land. Dit leverde uiteindelijk 6 medailles op.

Zilver was er voor de nog maar 14-jarige Tessa Pruim. Zeer verrassend wist zij als 1e jaars cadet de finale te behalen. Bronzen medailles waren er voor Vera Raspe, Paulien Snijder, Kamile Nalbat, Amber Musters en Silvan Bulthuis. Opvallend waren de vele volle punten (ippons) die de Veendammers scoorden.Amber Schuitema, Emma Nalbat en Sarah Hector verloren de strijd om het brons en werden 5e. Er waren ook nog 7e plaatsen voor Lars van Oostrum, Ralph Kremer en Melany Rossen.

Om het weekend helemaal compleet te maken behaalden ook nog 5 jeugd-judoka’s een prijs in het Duitse Ritterhude en wist Marit Kamps op zondag het brons te veroveren op een Europa Cup voor senioren in het Zwitserse Zürich. De trainers spreken over uitzonderlijke prestaties.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal