Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

ChristenUnie wil duidelijkheid over spoorlijn

Stieneke van der Graaf (CU)

STADSKANAAL – De ChristenUnie-fractie in de Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Stientje van Veldhoven snel met duidelijkheid komt over de spoorlijn Veendam-Stadskanaal. Volgens het Groningse ChristenUnie Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf is het ‘verbazingwekkend’ dat die duidelijkheid er nog niet is.

Kamervragen

Stieneke van der Graaf (Tweede Kamerlid ChristenUnie) stelde begin dit jaar Kamervragen over de spoorlijn, toen het ministerie haar eigen deadline om in december 2018 duidelijkheid te geven niet had gehaald. De onlangs binnengekomen antwoorden op Van der Graafs vragen geven echter nog weinig duidelijkheid.

Langverwachte spoorlijn

Van der Graaf: “Ik had meer verwacht van de beantwoording. Er wordt al lang gesproken over de spoorlijn, nu moet het er echt van gaan komen. De treinverbinding kan de bereikbaarheid van de regio Zuidoost-Groningen een enorme boost geven. Het is tijd dat de seinen op groen gaan. Was het vorig jaar nog ‘december 2018’, nu is het ‘zo snel mogelijk’. Daar reken ik dan ook op en ik dring bij de staatssecretaris aan op duidelijkheid.”

Het opnieuw in gebruik nemen van de spoorlijn naar Stadskanaal zal leiden tot een kortere reistijd tussen Stadskanaal en Groningen. Dat is aantrekkelijk voor reizende scholieren en werkenden.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.