Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal krijgt treinverbinding in 2024

Treinstation Musselkanaal – (F: RTV1)

STADSKANAAL – De kogel is dan toch door de kerk. Over vijf jaar zal het mogelijk zijn om van Stadskanaal naar Veendam en terug te reizen met de trein. Dit meldt Dagblad van het Noorden woensdagochtend. Vanaf Veendam zal het mogelijk zijn om ook door te reizen naar Groningen.

Doorbraak in onderhandelingen

Volgens Dagblad van het Noorden hebben spoorwegbeheerder ProRail, Arriva, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) en museumspoorlijn STAR elkaar gevonden in de onderhandelingen. Het nieuws over de toekomstige spoorlijn zal woensdagochtend om 08:45 uur officieel bekendgemaakt worden op een persbijeenkomst.

STAR

Voor de treinverbinding zal het spoor van museumspoorlijn STAR gebruikt worden. Dit zal betekenen dat een treinreis van Stadskanaal naar Groningen ongeveer 41 minuten in beslag zal nemen. Het opknappen en beveiligen van de spoorlijn zal circa 62,8 miljoen euro gaan kosten. STAR krijgt 1,5 miljoen euro voor de spoorlijn en de grond. Zelf zal STAR de spoorlijn ook blijven gebruiken.

Uitstel

Gedeputeerde van D66 Fleur Gräper heeft lang toegezegd dat er voor de kerstdagen van 2018 duidelijkheid zal komen over een eventuele spoorlijn. Die termijn werd later opgerekt naar maart 2019 omdat duidelijkheid over de beheer- en onderhoudskosten van ProRail achterwege bleef.

Geplaatst door

Redacteur/Presentator/Columnist - Streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.