Direct naar de inhoud.

Mooi lenteweer op komst

  • door:
  • op:
Lenteweer ( RTV1)

WEERONLINE – Er komt zonnig en droog weer aan! Maar eerst hebben we nog een aantal wisselvallige en winderige dagen. Vanochtend regent het in het hele land. Vanaf zondag is er meer ruimte voor de zon en na maandag loopt de temperatuur op naar 10 tot 15 graden. De regenjas kan dan opgeborgen worden en het wordt lekker weer om erop uit te trekken.

De meteorologische lente doet haar naam met het onstuimige weer nog geen eer aan, maar daar komt verandering in. Vandaag is het nat en grijs, met later in de middag wat zon. Ook de komende dagen is het nog bewolkt, maar valt er niet zo veel regen als vandaag. Tot en met zondag waait het regelmatig stevig en vanmiddag, morgen en zaterdag kunnen nog zware windstoten voorkomen. Daarna verdwijnt het onstuimige weer.

Zondag en maandag is er nog kans op een aantal buien, maar laat de zon de zon zich al steeds meer zien. Met een frisse noordwestenwind komt de maximumtemperatuur maandag uit op 8-9 graden.

Lekker veel zon
Vanaf dinsdag wordt het lenteachtiger. Het blijft waarschijnlijk droog en met maximumtemperaturen van 10-14 graden en flink wat zon is het heerlijk weer. Hiermee is het net iets aan de zachte kant voor de tijd van het jaar. In het zuiden van land kunnen aan het eind van de week zelfs weer lentedagen met 15 graden voorkomen. Misschien doet de astronomische lente, die op 20 maart begint, haar naam wel eer aan.

Nachtvorst
In het binnenland kan het ’s nachts een graadje vriezen, dus voor de tuinplanten is het nog wel even opletten.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal