Direct naar de inhoud.

CU: Spoorlijn doortrekken richting Enschede

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Het Groningse Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) bracht zaterdagochtend 16 maart een bezoek aan Stadskanaal om een lans te breken voor de Nedersaksenlijn: een uiteindelijke  treinverbinding tussen Groningen en Enschede.

“In Stadskanaal inmiddels veel enthousiaste reacties op de komst van de trein”, aldus van der Graaf. “Maar nu moeten we ons inzetten om deze lijn door te trekken”. De ChristenUnie in Overijssel, Groningen en Drenthe en in de Tweede Kamer zien allemaal het belang van deze spoorverbinding..

De drie provinciale fracties van de ChristenUnie bieden het Spoormanifest Noordoost Nederland aan. Daar staat in dat investeringen in het spoor nodig zijn voor de regionale economie, leefbaarheid en bereikbaarheid. Naast het lobbyen voor de Nedersaksenlijn voerde van der Graaf ook campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart. Dit deed het Tweede Kamerlid samen met enkele gemeenteraadsleden van de ChristenUnie Stadskanaal. “Stadskanaal is een prachtige plaats om te wonen. Door de komst van de trein zal hier de leefbaarheid alleen nog maar verder toenemen”.

Video impressie



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal