Direct naar de inhoud.

Wethouders Veendam helpen tijdens NLdoet

  • door:
  • op:
Wethouders helpen mee tijdens NLdoet – Foto: Peter Panneman

VEENDAM – De wethouders Annelies Kleve (D66) en Ans Grimbergen (PvdA) van de gemeente Veendam hielpen vrijdagmiddag mee bij Kledingbank Maxima in het kader van NLdoet één van de grootste vrijwilligersacties van Nederland.

Kledingbank

Kledingbank Maxima is het modehuis waar mensen met een laag inkomen gratis kleding kunnen halen. De kledingbank krijgt er een etalage bij en ruimte voor het uithangen van kleding. Voor de inrichting hiervan zijn er verschillende werkzaamheden zoals het monteren, plaatsen en vullen van de rekken. Ook moet er een etalage-presentatie gemaakt worden met als thema ‘voorjaar’. De wethouders helpen hieraan mee. “We zijn een bank zonder geld, en een winkel zonder kassa´ aldus Gherie ter Steege van Kledingbank Maxima.

Vrijwilligers

Het Oranje Fonds zet tijdens NLdoet de schijnwerpers op vrijwilligers. Vrijwilligers zijn het kloppende hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk en laat zien hoe leuk vrijwilligerswerk is



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal