Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bewoners zorgcentra eregasten burgemeester De Jonge

Froukje de Jonge – burgemeester Stadskanaal

STADSKANAAL – Op vrijdag 12 april zijn bewoners van de A-Horst, Heggerank en Maarsheerd eregasten van burgemeester Froukje de Jonge tijdens de première van een oorlogsdocumentaire. Gemeente Stadskanaal is dit jaar gastgemeente voor de Stichting ‘Vier 5 mei’.

Burgemeester Froukje de Jonge: “Ik vind het bijzonder om juist met deze bewoners van de A-Horst, Heggerank en Maarsheerd de verhalen van ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog in Stadskanaal te bekijken.” De filmpremière is één van de officiële activiteiten in Stadskanaal op vrijdag 12 april 2019.

Leden van de serviceclub Rotary Stadskanaal zorgen deze dag voor het vervoer van de bewoners. Gerda Westerman, voorzitter van de Rotary Stadskanaal: “Maatschappelijke betrokkenheid is belangrijk binnen onze serviceclub. Voor onze leden was het dan geen vraag, maar een eer om de bewoners te vervoeren naar deze première als eregast!”

Première documentaire Stadskanaal in WOII
De documentaire is gemaakt door Liefke Knol in opdracht van Stichting Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG). voor het maken hiervan is ze op zoek gegaan naar verhalen van ooggetuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Stadskanaal. In de documentaire zijn twee verhalen: Het verhaal van Karel Huijgen en Ina Kort, kinderen van NSB-ouders en het verhaal van verzetsstrijders Anne Rutgers en Roelof Tuin, die probeerden brand te stichten in het gemeentehuis.

Bevrijdingsdag 12 april 2019
Op vrijdag 12 april 2019 wordt de bevrijding van de gemeente Stadskanaal gevierd. Op deze dag is naast de filmpremière in Smoky ook de feestelijke opening van de tentoonstelling ‘Stadskanaal in WOII’ in het Streekhistorisch Centrum. Meer informatie en een overzicht van alle activiteiten in het kader van Vier 5 mei en Stadskanaal 50 zijn te vinden op: www.stadskanaal.nl/isgoud.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.