Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal verkent opties huisvesting asielzoekers

Froukje de Jonge – burgemeester Stadskanaal

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal is samen met het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) aan het verkennen of er een flexibele en duurzame mogelijkheid is voor de opvang en huisvesting van asielzoekers en statushouders in de gemeente.

Dit past volgens burgemeester Froukje de Jonge uitstekend bij de wens van het kabinet voor een meer flexibel asielsysteem en minder ad hoc maatregelen. ‘Wij hebben in onze gemeente decennialang ervaring opgedaan met het kleinschalig huisvesten en begeleiden van asielzoekers en statushouders. `We zijn bereid hierin een rol te blijven vervullen, als dit ook op langere termijn vruchten blijft afwerpen. Zowel voor alle betrokkenen als voor de opgaven waar onze regio mee heeft te maken, zoals leefbaarheid en werkgelegenheid.’ aldus De Jonge.

Het COA heeft te maken met een lichte stijging in het aantal asielzoekers dat naar Nederland komt, een langere doorlooptijd van asielaanvragen en minder vertrek van statushouders uit de opvang naar gemeenten.

Er is gestart met het onderzoeken van de mogelijkheden en de haalbaarheid voor flexibele en duurzame opvang en huisvesting van asielzoekers en statushouders in de gemeente Stadskanaal. Het pand en terrein van het voormalig azc in Musselkanaal, eigendom van het COA, worden daarin meegenomen. Op basis van de uitkomsten van deze onderzoeken kijken gemeente en COA wat er nodig is voor eventuele verdere planvorming. De komende maanden zal meer duidelijk worden.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.