Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Windparkbouwer krijgt dreigbrief

Windmolen clusters Drentse Monden

NIEUW-BUINEN – Uit vrees voor aanslagen op zijn bedrijf en familieleden, stapt directeur Ben Timmermans van wegenbouwbedrijf Avitec infra & milieu uit Nieuw-Buinen uit Windpark De Drentse Monden en Oostermoer.

Timmermans ontving op zijn bedrijf per post een dreigbrief. Daarin staat: ‘Dat wat U in 20 jaar heeft opgebouwd, gaan wij zorgvuldig afbreken en daar nemen wij alle tijd voor. Als u uw onderneming voort wilt zetten, stopt u de werkzaamheden voor windboeren en dat binnen één week. Zo niet? dan is uw onderneming niet meer levensvatbaar.’

Geen effect op aanleg

Ondanks de bedreigingen aan het adres van ondernemer Timmermans hebben deze geen effect op de uiteindelijke aanleg van Windpark ‘De Drentse Monden en Oostermoer’. “In juli moet de eerste turbine draaien en dat gaat gewoon gebeuren “zegt woordvoerder Elzo Springer van het Veenkoloniale Windpark tegen RTV Drenthe. Hij zegt het te betreuren dat er bedreigingen worden geuit, waardoor een ondernemer uit Nieuw-Buinen nu uit het windpark stapt, maar benadrukt dat de bouw dus gewoon doorgaat.

In de steek gelaten

Jan Nieboer neemt afstand van de bedreigingen (F: RTV1)

Jan Nieboer, voorzitter van Tegenwind Veenkoloniën, zegt tegen het DvhN dat hij er dubbel instaat. “We hebben er belang bij dat iedere pijler onder het Windpark vandaan wordt getrokken. Dat kan de financiering zijn maar ook dat aannemers zich terugtrekken, waardoor realisatie onmogelijk wordt. Daar staat tegenover dat hiermee wordt ingegaan op heftige dreigementen. Ik besef ook dat een aantal mensen het water zodanig aan de lippen staat dat zij kiezen voor dergelijke acties. We zijn in de steek gelaten door de overheid die geen aandacht heeft voor aangedragen alternatieven, die in de Veenkoloniën ruimschoots haalbaar zijn.”

Nieboer houdt er ernstig rekening mee dat meerdere bedrijven die betrokken zijn bij de aanleg van het windpark afhaken, maar neemt afstand van de eerder geuite bedreigingen richting ondernemer Timmermans en gedeputeerde Fleur Gräper (D66) van de provincie Groningen.

Onacceptabel

Intussen laat minister-president Mark Rutte weten dat mensen die bedreigd worden terwijl ze hun werk doen, onacceptabel is. Rutte was woensdag in Groningen op werkbezoek bij Chemie Park Delfzijl. Hij sprak zijn afkeur uit over de geuite dreigementen aan de windparkbouwers en is blij dat de politie er inmiddels bovenop zit om uit te zoeken wie achter de dreigementen zit.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.