Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pretletters april 2019, aflevering 89

RTV1 – Is de slimme speaker het apparaat van de toekomst dat je boodschappenlijstje bijhoudt en je eten bestelt. Het voert uit wat je tegen hem zegt. Het apparaat gaat samenwerken met een slimme deurbel en robotstofzuiger. We praten met Mark Lanting over het nut van deze apparaten voor blinden en slechtzienden.

Toegankelijkheid

Over het algemeen is de toegankelijkheid op de stations een voorbeeld voor andere openbare ruimtes. Het stationsgebied wordt nu aangepakt. Aan visuele toegankelijkheid moet meer aandacht worden besteed. Over zijn ervaringen met dit soort toegankelijkheid praten we met Berry den Brinker. Over je richting kunnen houden met een band om je middel praten we met Timin “t Veld.

Pretletters, het RTV1 radio-programma voor mensen met minder zicht. Uitzending woensdag 3 april 21 uur. Presentatie: George Flapper.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.