Direct naar de inhoud.

Herdenking bevrijding Buinen op 12 april

BORGER-ODOORN – Op vrijdag 12 april zal de bevrijding van het dorp Buinen worden herdacht.

Het is inmiddels 74 jaar geleden dat Buinen door Poolse militairen is bevrijd. Op 12 april vindt hiervoor een herdenkingsbijeenkomst plaats in Steakhouse El Zorro/Hotel Hartlief. De ontvangst is om 18.15 uur en om 18.30 uur start de herdenkingsbijeenkomst. Hieraan leveren ook kinderen van enkele basisscholen een bijdrage.

Rond 19.00 uur start de stille tocht naar het monument (gelegen bij het viaduct aan de weg Buinen-Exloo).

Namens de gemeente Borger-Odoorn zullen burgemeester Jan Seton en raadslid Johan Nijmeijer aanwezig zijn. De burgemeester zal tijdens de herdenkingsbijeenkomst spreken en de heer Nijmeijer zal samen met de heer Lauwrens Wanders (namens het Bevrijdingscomité) een krans leggen bij het monument.

Na afloop van de herdenking is er in Steakhouse El Zorro/Hotel Hartlief gelegenheid om een kopje koffie te drinken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-