Direct naar de inhoud.

Geopark expositie in het Hunebedcentrum

  • door:
  • op:
Foto: hunebedcentrum.nl

BORGER – Donderdag 11 april wordt de nieuwe expositie over Hondsrug UNESCO Geopark in het Hunebedcentrum geopend. Daarmee wordt de bestaande expositie uitgebreid. De reden om dit te maken was dat in de huidige expositie het verhaal wordt verteld over ijstijden en prehistorie maar dat het de bezoeker niet duidelijk werd wat nu precies een geopark is, waar het Hondsruggebied ligt en waarom het gebied een UNESCO status heeft.

Via een grote kaart op de vloer lopen bezoekers nu letterlijk over het Hondsruggebied en zien ze waar het gebied begint en eindigt. Verder is er een grote maquette waar het verhaal van het gebied op wordt afgespeeld, is er een interactief scherm met daarop alle geoparken in de wereld, een meubel met bijzondere zwerfstenen en meer.

De expositie is samen met Hondsrug UNESCO Geopark gemaakt. Samen hopen we dat de bezoeker in het gebied zich beter kan oriƫnteren en dat hij verleidt wordt om het gebied te verkennen.

Het Hunebedcentrum is de hoofdpoort van het Hondsrug UNESCO Geopark. Met de bestaande expositie en de nieuwe toevoeging is dat nog eens versterkt. De komende jaren zullen nog meer elementen worden toegevoegd waardoor er telkens weer een nieuwe invalshoek wordt uitgelicht.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal