Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Trouwen op zaterdag duur in Groningen

Trouwen duur op zaterdag – (F: RTV1)

VEENDAM – In de provincie Groningen is het tarief om op zaterdag te trouwen fors hoger dan in andere Nederlandse provincies. Een Groninger betaalt gemiddeld € 860,50 voor een zaterdagse ceremonie in het gemeentehuis, terwijl het tarief in de rest van Nederland gemiddeld € 641,15 is. Dit en meer blijkt uit onderzoek naar gemeentelijke trouwkosten per dag van de week door trouwwebsite: ThePerfectWedding.nl.

Hoogste tarieven in Groningen en Pekela

Vooral in de gemeenten Groningen en Pekela betaalt een bruidspaar op zaterdag relatief veel. De gemeente Pekela rekent € 1.533,30 en in Groningen is het tarief € 1.313,60. Alleen in Westerwolde bedragen de kosten voor een huwelijksceremonie op zaterdag minder dan € 500.

Doordeweeks zijn Groningers minder kwijt aan een gemeentelijke huwelijksceremonie. Op een werkdag vraagt een Groningse gemeente gemiddeld € 327,22 voor het geven van het jawoord. Kijkend naar de doordeweekse tarieven is Westerwolde ook hier de voordeligste gemeente van Groningen met een tarief van € 180,65.

Op zondag trouwen in het gemeentehuis niet mogelijk

Groningen is de enige Nederlandse provincie waar het nergens mogelijk is om op zondag in het gemeentehuis te trouwen. Wel bieden gemeenten soms de mogelijkheid om elders het huwelijk te voltrekken, bijvoorbeeld in een hotel, kerk of in een borg.

Bekijk hier het volledige overzicht van gemeentelijke tarieven in Groningen en andere gemeenten in Nederland.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.