Direct naar de inhoud.

Westerwolde Rijgt met vol programma

Westerwolde RIJGT

ONSTWEDDE – Over enkele maanden is het al weer zover. Op 21 juni gaat Westerwolde rijgt van start: Tien dagen tuinen, kunst en muziek. Alle deelnemers zijn inmiddels bekend en op de website van de organisatie te vinden. Er hebben zich 23 locaties aangemeld, waaronder de mooiste tuinen uit de gemeentes Westerwolde en Stadskanaal én een aantal locaties die we de highlights van de regio mogen noemen, zoals Museum de Oude Wolden, Museum Klooster Ter Apel, de Burcht van Wedde en Kamp de Beetse.

 

Kunstenaars

Allemaal, zowel de tuinen als de bijzondere locaties, hebben kunstenaars uitgenodigd om te komen exposeren. De tentoongestelde kunst is heel divers; schilderkunst, keramiek, glaskunst, beeldhouwwerk in steen en hout, metaalkunst, smeedwerk en naaldkunst. Daarnaast wordt er nog een muziekprogramma samengesteld, met optredens op verrassende plekken.

Naast elke hoofdexpositie zijn er in een aantal tuinen extra activiteiten in de vorm van demonstraties, workshops en kunstnijverheid. In iedere tuin ligt traditioneel een klein cadeautje klaar, een kraal. Om te rijgen tot een mooi souvenir aan WWR 2019.

Donaties

Alle locaties zullen tien dagen lang geopend zijn, 21 tot en met 30 juni, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Het evenement is wederom gratis toegankelijk, dankzij veel liefdewerk, giften en donaties.

Ook u kunt dit unieke evenement steunen middels een crowdfundingsactie (zie website). Op woensdag 26 juni wordt de Westerwolde rijgt FAIR gehouden op het terrein naast Gasterij Natuurlijk Smeerling, tussen Onstwedde en Vlagtwedde. Entree € 2,50.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-