Direct naar de inhoud.

Een buitenkamer voor het Tineke Breiderhuis

  • door:
  • op:
Buitenkamer Tineke Breiderhuis

STADSKANAAL – Het hospice “Tineke Breiderhuis” heeft sinds kort een buitenkamer, een serre. Het  Stadskanaalster bedrijf Raadsveld heeft de klus naar grote tevredenheid uitgevoerd. De stichtingen Wildervankfonds en Femme van der Schaaf hadden vorig jaar hiervoor al een aanzienlijk bedrag beschikbaar gesteld. Met de Clubkasactie van de Rabobank zuid en oost Groningen (opbrengst bijna 2.643) beschikte het hospice nu over de middelen om deze belangrijke uitbreiding van haar voorziening te realiseren.

Uitzicht

Voorzitter Roelof Kuik, “Deze lang gekoesterde wens kan nu verwezenlijkt worden. Want als de temperatuur het toelaat, willen we onze gasten het gehele jaar door de mogelijkheid bieden om dankzij de glazen schuifwanden van de buitenlucht en het uitzicht op de landerijen te laten genieten. ” Voor wie het nog niet weet, maar het hospice is gevestigd aan de Semmelweislaan op het terrein van het Refaja-ziekenhuis te Stadskanaal.

Tuin

Nu deze buitenkamer klaar is, wordt de komende weken ook de tuin aangepakt. De bosstrook aan de noord-oostzijde van het terrein wordt in deze periode opgeschoond, het grasveld krijgt ook een gedegen onderhoudsbeurt en er worden nieuwe bloemperken aangelegd. Vrijwilliger Gerard Ratgers heeft hiervoor een plan bedacht en ontfermt zich in de toekomst over het onderhoud van de bloemen en het grasveld.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal