Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Treant doet mee aan Europese Dag van de Beroerte

Refaja ziekenhuis – (Foto: BJ Brinkman RTV1)

STADSKANAAL – Ieder jaar overlijden er circa 10.000 mensen als gevolg van een CVA, in de volksmond beroerte genoemd. Een enorm aantal, zeker vergeleken met andere cijfers zoals het aantal verkeersslachtoffers dat jaarlijks ongeveer 700 is. Reden voor Treant Zorggroep om op 14 mei tijdens de Europese Dag van de Beroerte extra activiteiten te organiseren.

Op alle Treant-ziekenhuislocaties kunnen belangstellenden terecht voor advies, lezingen, workshops en gezondheidstesten. Treant werkt hierbij samen met onder andere patiëntenverenigingen.

Refaja: minisymposium en informatiemarkt
Op dinsdagmiddag 14 mei gaat een minisymposium in ziekenhuislocatie Refaja onder meer over de Ronnie Gardiner Methode: een vrolijke en intensieve methode om het brein in beweging te krijgen. Een psycholoog vertelt meer over depressies na een beroerte.

Ook is er veel algemene informatie en kunnen mensen vragen stellen aan medewerkers van de CVA-nazorggroep, logopedist, ergotherapeut en fysiotherapeut.

Verder is het mogelijk om bloeddruk en bloedsuiker te laten meten. Ook is er een informatiemarkt, van onder meer patiëntenvereniging Hersenletsel.nl, Stichting Welstad/Tinten, steunpunt mantelzorg, maatschappelijk werk en de hersenstichting. Aanmelden is niet nodig.

De bijeenkomst en de informatiemarkt zijn in de Pijnpoliruimte (1e verdieping), van 13.00 tot 16.30 uur.

Bethesda: informatiemarkt (met diverse gezondheidstesten)
In ziekenhuislocatie Bethesda staan in de centrale hal diverse stands. Bezoekers kunnen van 10.30 tot 15.30 uur hun bloeddruk, bloedsuiker en cholesterol laten controleren. Ook is er een verpleegkundig specialist van Cardiologie waar mensen kunnen laten controleren of zij een hartritmestoornis hebben.

Scheper: CVA-café en workshops
Ziekenhuislocatie Scheper houdt op dinsdagavond 14 mei een CVA-café inclusief workshops in woonzorglocatie Holdert.De avond start met een gesprek tussen twee mensen die een beroerte hebben gehad met een psycholoog en ergotherapeut. Centraal thema in dit gesprek is vermoeidheid en hoe hiermee om te gaan. Aansluitend zijn er workshops.

Meer informatie over het programma op de drie locaties op www.treant.nl/dagvandeberoerte.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.