Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal wil compensatie Rijk

Gemeenteraad Stadskanaal bijeen 

STADSKANAAL – De raad van Stadskanaal wil dat burgemeester en wethouders bij het rijk compensatie vragen voor ongeveer drie ton euro die de gemeente dit jaar misloopt. Het Rijk moet dat geld weer bijleggen, vinden alle partijen. Zij steunden maandagavond een door de ChristenUnie ingediende motie met de oproep aan het college om bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan te dringen op compensatie.

Minder inkomsten

Stadskanaal krijgt 289.000 euro minder inkomsten, vanwege het bijstellen van enkele maatschappelijke regelingen. Een ervan is dat de eigen bijdrage van mensen die gebruik maken van maatschappelijke ondersteuning (wmo) niet meer afhankelijk is van inkomen en vermogen. Ook wordt de kortingsregeling voor mensen die ondersteuning krijgen voor het schoonmaken gelijk getrokken met het abonnementstarief.

Goede kans

Volgens wethouder Lian Veenstra (SP) is er goede kans op compensatie van de gemiste inkomsten omdat een meerderheid in de 2e kamer ook de mening is toegedaan dat lagere overheden niet hoeven opdraaien voor de nadelige gevolgen van landelijke wijzigingen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.