Direct naar de inhoud.

Wandelen door het Julianapark in Stadskanaal

  • door:
  • op:
Het Julianapark kort na de aanleg. (Collectie Streekhistorisch Centrum.)

STADSKANAAL – Op zondag 28 april a.s. organiseert het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal een rondleiding door het Julianapark. De wandeling wordt begeleidt door Herman ter Veen, die als inwoner van de wijk was betrokken bij de restauratie van het park in de afgelopen jaren er veel over kan vertellen. De wandeling start om 14.30 uur.

Het Julianapark werd in 1937 aangelegd als onderdeel van de werkverschaffing. Kenmerkend zijn de slingerende paden, de royale gazons en vijver en een grote variatie aan (solitaire) loof- en naaldbomen en coniferen. Daarnaast zijn de gebogen beukenberceau, de muziekkoepel en het in 1949 geplaatste oorlogsmonument, een grote zwerfkei, belangrijke elementen in het park.

Aanmelden voor de wandeling is noodzakelijk: er kunnen maximaal 25 deelnemers mee.  Het startpunt wordt bij opgave bekendgemaakt. Aanmelden kan tijdens kantooruren via 0599-612649 of per mail: info@streekhistorischcentrum.nl. De deelnamekosten bedragen € 3,00, donateurs van het SHC wandelen op vertoon van hun kaart gratis mee.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal