Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Busvervoer Koningsdag goed verlopen

F: ovbureau.nl

GRONINGEN/ASSEN – Voor bezoekers van Koningsdag festiviteiten in Groningen en Drenthe hebben Qbuzz en Arriva op 26 en 27 april ruim 1.000 extra ritten ingezet. De inzet van het busvervoer is goed verlopen.

Zeventien Koningsnachtbuslijnen vervoerden duizenden feestvierders
Voor feestvierders in Groningen en Drenthe reden in totaal zeventien buslijnen de hele nacht door, zoals de buslijnen vanuit Groningen naar o.a. Assen, Drachten, Delfzijl, Emmen en Roden.

Stadskanaal
Vanuit Stadskanaal reden nachtbuslijnen richting Borger, Emmen, Gieten en Winschoten. Deze lijnen zijn ook dit jaar weer goed gebruikt door bezoekers van de Knoalsternacht.

Koningsdag relatief rustig in de bus met veel reizigers na afloop Kingsland
Op Koningsdag zelf leek het iets rustiger in de bus in vergelijking tot voorgaande jaren. Wel bleek de vraag naar busvervoer tussen Hoofdstation en Kingsland groter dan verwacht. Tussen Hoofdstation en bushalte Verzetsstrijderslaan zijn dan ook meer extra bussen ingezet. Om middernacht eindigde Kingsland in Groningen. Tot 1 uur ’s nachts was het daardoor druk in veel (extra) busritten vanuit de stad Groningen. Naast de extra geplande ritten zijn daarom vanaf het festival naar het Hoofdstation en vanaf het Hoofdstation naar Siddeburen nog meer extra ritten ingezet.

Al met al kijken Qbuzz, Arriva en het OV-bureau met tevredenheid terug op het verloop van het Koningsdag busvervoer.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.