Direct naar de inhoud.

Hard aan het werk op de Lenteschool

  • door:
  • op:

Angela en Pieterdine
VEENDAM – Ruim 100 leerlingen van scholengemeenschap Winkler Prins zijn op 23 april gestart met de Lenteschool. De leerlingen kiezen er zelf voor zich tijdens de meivakantie te laten bijspijkeren, om hun kans om over te gaan te vergroten.

Elke dag aan het werk
Leerlingen uit het voorexamenjaar vmbo, mavo, havo en vwo die er niet zo goed voor staan, maar gemotiveerd zijn om toch over te gaan, worden tijdens de lenteschool bijgespijkerd in Engels, wiskunde, Nederlands, natuur- of scheikunde. In de eerste week van de meivakantie (en enkele zaterdagen daarna) werken ze elke dag van 09.00 tot 14.00 uur onder begeleiding van vakdocenten. Daarnaast krijgen ze hulp bij het verbeteren van hun studievaardigheden.

Aantal deelnemers groeit
Angela Jansen en Pieterdine Schilthuis, coördinatoren van de Lenteschool, zien het aantal deelnemers elk jaar groeien. “De Lenteschool is een goed voorbeeld van onderwijs op maat. In 2016 hebben we proefgedraaid met 20 leerlingen. De deelnemers waren positief en de resultaten veelbelovend, dus besloten we ermee door te gaan en meer leerlingen de mogelijkheid te bieden om deel te nemen. Dit jaar doen er 48 leerlingen mee. Vorig jaar is 75 procent van de deelnemers mede dankzij de lenteschool overgegaan. We hopen dat ook de huidige groep leerlingen er veel profijt van zal hebben.”

Rustige plek
Daarnaast studeren 65 examenleerlingen deze week op school in alle rust voor hun eindexamen. “Soms is het handiger om op school te werken dan thuis. We bieden deze leerlingen een rustige plek, waar ze zich geconcentreerd kunnen voorbereiden op het eindexamen.”

Trots
De coördinatoren zijn trots op de leerlingen: “Ze werken hard en de sfeer is goed. Er is veel rust en daar hebben ze duidelijk baat bij. We verwennen ze ook wel een beetje: in de pauzes krijgen ze groente, fruit, of iets anders lekkers en tussen de middag is er soep. Maar dat verdienen ze ook.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-