Direct naar de inhoud.

Geen toestemming voor transport windmolens

  • door:
  • op:

Gemeentehuis Veendam – (F: H. Drenth)
VEENDAM – Het college van burgemeester en wethouders geeft geen toestemming voor het transport van windmolenonderdelen door de gemeente Veendam. Het verzoek om toestemming voor dit transport is afgewezen.

Verzoek
Er is een aanvraag gedaan voor het transport van een proefwindmolen ten behoeve van het windmolenpark de Drentse Monden. Gezien de diameter van 5 meter is een route nodig waar geen belemmerende viaducten aanwezig zijn. Gevraagd is om de onderdelen te lossen aan de Zwaaikom en dan via de Drieborgweg en Zuidwending te vervoeren. Hiervoor is een ontheffing aangevraagd via de RDW. De RDW heeft een verzoek om toestemming gedaan bij de gemeente Veendam.

Zorgvuldige afweging
Wethouder Bert Wierenga: “Het verzoek is door het college zorgvuldig beoordeeld. Wij willen voorkomen dat er overlast ontstaat voor inwoners aan de Zuidwending, flora en fauna wordt aangetast en schade aan onze fysieke infrastructuur wordt veroorzaakt. Ook hebben wij nadrukkelijk rekening gehouden met de gevoelens van de gemeenteraad, zoals onder andere uitgesproken in een motie van 27 mei 2013.”

3 reacties op “Geen toestemming voor transport windmolens”

  1. Dit is een grote tegenslag voor de windmolenparkbouwers. Ik denk dat heel veel mensen het prima vinden.
    Misschien dat het belachelijke plan nu niet doorgaat.
    Politieke waanzin wordt nu afgestraft door nuchtere Groningse bestuurders. Hulde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-