Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Oorlogsslachtoffers herdacht

Veendam – Foto: Peter Panneman

VEENDAM/STADSKANAAL – Zowel in de gemeente Veendam als in de gemeente Stadskanaal zijn de oorlogsslachtoffers die vanaf de tweede wereldoorlog gevallen zijn zaterdagavond herdacht. In Veendam vond de herdenkingsbijeenkomst plaats in de PKN-kerk aan de J.G. Pinksterstraat. De herdenking inclusief de 2 minutenstilte was zaterdagavond rechtstreeks te volgen op tv en internet.

Stadskanaal

In Stadskanaal werd er o.a. stilgestaan bij het verzetsmonument in het Julianapark, bij het Pools monument op het Generaal Maczekplein en het Joods oorlogsmonument aan de Navolaan. Ook in de omliggende dorpen bij Veendam en Stadskanaal werd er stilgestaan.

  • Foto’s in Veendam door Peter Panneman: Kijk hier
  • Foto’s in Stadskanaal door Ronny Wiekenkamp: Kijk hier

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.